Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotot föreställer Örebro slott, som ni vet har jag tagit alla foton som jag publicerar på detta konto:D Jag hoppas ni gillar mina bilder, det finns fler på instagram, följ mig där


Låt vårnatten komma

Det här är chansen, här kommer chansen
Ett avstånd skapas, ett kort avstånd, tacka för dansen
Och så försvinner man bort igen för att följa planen som man gjort
Det kommer ett mörker, en natt som blir allt kortare, fast sommaren försvinner så fort

Låt vårnatten komma, låt den komma och bli sommar när vi skiljs åt
Följ mig, följ mig när vårnatten kommer, följ mig vi sitter i samma båt
Och jag har väntat genom tusen drömmar, och hundra samtal i det tysta
Låt det ta den tid det tar, det är inte första gången som dessa läppar blivit kyssta

Bort, man försvinner bot, in i skuggorna och bort från det avslöjande ljuset
En inre karta, ett hjärta som gps och i det tysta tar man sig över gruset
Man rör sig i utkanten i cirklar, man söker av för att närma sig mitten, målet
En hand som närmar sig, en hand som en påminnelse om att man måste kväva vrålet

Låt vårnatten komma, låt den komma och bli sommar när vi skiljs åt
In mot det mörka, genom skuggorna, bort över gräsmattan som är fuktig och våt
Och vi möter sommaren, en sommar vi planerat i tusen år
Låt det ta den tid som det tar, alla bankernas guld är vårt i vår

Vi är på en rånarturné, vi ska råna bank efter bank, varenda bank på min lista
Det finns ingen återvändo nu planen har satts i verket, nu må det bära eller brista
Min plan, jag är hjärnan bakom allt, du är min kumpan, du är hjärtat, så jobbar vi
Vi riskerar livstid, men utan guld kan åtminstone aldrig jag känna mig fri

Låt vårnatten komma, låt den komma och bli sommar när vi skiljs åt
Och vi försvinner ännu längre in i mörkret när dansstället åter igen spelar vår låt
Vi är tysta, vi säger inte ett ord, vi vet vem som ska göra vad
Vi kan våra roller utantill, låt det ta den tid det tar, i natt slår vi till moten vårrusig stad

Vi ha båda varit här så många gånger förr, vi har återkommit år efter år
Och det handlar bara om ett par dagar, max en vecka och den infinner sig varje vår
Allt har förändrats, inget blir det samma efter att vi väl börjat vandra
Nu är det bara vi, nu finns det inget annat, nu har vi bara varandra




Fri vers av PPQ
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-15 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ