Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För ungefär 15 år sedan tvangs jag genomlida den arbetsmarknadspolitiska åtgärden Datorteket. Där fick jag lära mig litet grann om Office-paketet och automatkaffe. Denna dikt kan sjungas till "Vi går över daggstänkta berg".


AMS mördar barn för nöjes skull



Här går jag på ett Datortek. Apati!
Och därför är jag kallsvettig och blek. Amnesti!
Jag finner inget nöje
i att gå på detta löje,
men här går jag på ett Datortek. Sympati!


Jag går här för vatten och bröd. Slaveri!
Och drömmer mig iväg ifrån min nöd. Fantasi!
Men inga illusioner
kväver mina sorgsna toner,
för jag går här för vatten och bröd. Horeri!


Här tvingas jag göra projekt. Idioti!
Ej konstigt att mitt psyke blir defekt. Terapi!
Jag måste i etapper
slita hund bland blanka papper,
för här tvingas jag göra projekt. Parodi!


Jag plågas och smädas var dag. Pennalism!
Här inne på vårt statliga Gulag. Kommunism!
Det sägs att jag skall härdas
och mot yrkesvärlden färdas,
när jag plågas och smädas var dag. Masochism!


Det finns inga hinder för mig. Optimism!
Ingen arbetsgivare kan säga nej. Eskapism!
Jag straffar dramaturger,
presidenter och kirurger,
för det finns inga hinder för mig. Surrealism!


Men nu knäar jag inför min sits. Suicidal!
Och läkarna kör bort mig på en brits. Hospital!
Ja, till sist blev professionen
att bli ved till kremationen,
när jag knäade inför min sits. Sensmoral!




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-15 21:01



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Tackar! Jag niger och viftar på krinolinen.

Datorteket var i sanning inget annat än ett statligt finansierat vuxendagis.
2013-05-16

  Tess74
Hahaha grymt bra! Jag läste den med melodin :) Har själv genomlidit Datortek..Två gånger!
2013-05-15

  Stefan Höglund
kan inte sägas bättre.
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP