Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalle

Härliga ljuva morgon
Solen skiner redan
Frukosten väntar förföriskt
Med färskpressad apelsinjuice
Frallor med rökt skinka
Och KAFFE ...Himmelska fröjder
Så gott det ska bli...
Ska sitta länge
Gunga i hammocken
Bara njuta

Ljud ifrån soptunnan stör min idyll
Ett huvud sticker plötsligt fram
Det är ju KALLE
Evelinas exman
Men det kan bara inte vara sant
Rotar han i SOPTUNNAN

Jag har ju hört att han haft det jobbigt
med skilsmässan

och att han fick lämna villan

Men han har ju blivit ett VRAK

Han måste ha åldrats minst tio år det här året
Han är FULL
Har han ingen skam i kroppen
Bryr han sig inte om att någon kan se honom
Hur kan man bara tillåta sig att gå ner sig så
Jag fattar det inte

Tappar aptiten
Mest för att jag inser hur lite jag fattar
Tänk OM vem som helst kan bli hemlös
Utfattig tvingas att slåss med råttorna om maten
Med spriten som enda tröst och bedövning
För att orka med ännu en dag

Orkar inte tänka längre

Jag går in och stänger dörren om mig





Övriga genrer av Fem hjärtan VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-19 09:25



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Verkligheten är en iskall betraktare.
Calle
applåderar
2013-05-24

  själensfrihet
Väldigt bra text!!
2013-05-19

  Angel of love
En text många borde läsa och ta till sig. Plötsligt kan man stå där själv!
2013-05-19

  Nina.H
Mångas öden i dagens samhälle tyvärr..
men vem bryr sig..eller ännu värre
vem vill se dem? Ingen vill ha dem
i sitt bostadsområde helt klart..
Dem är människor..vad är alla rädda för?
Jag arbetar med dessa hemlösa och
missbrukare av olika slag..man slås
dagligen av hur illa bemötta de här
människorna blir..som imorgon kanske
likväl kan vara du eller jag eller grannen.
Man kan väl bjuda på en blick i alla fall..
2013-05-19

  Bo Himmelsbåge
En dikt som berör ...! ... Kalle idag, kan vara du eller jag imorgon ... så bjud in Kalle nästa gång på en smörgås o kaffe o fråga o du kan hjälpa honom med något ... detta är ingen kritik mot dig förstås ... många reagerar så, med rädsla för att själva hamna där ... men då kan det vara tryggt att känna att folk bryr sig ...!
2013-05-19

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat
2013-05-19

  Alva Johnsson VIP

Vilka djupa tankar! Och den sista raden speglar många många av oss.
Vill inte lägga mig i...vill inte... går in och stänger dörren. Frågar mig: vad är vi rädda för. Han är ju samme Kalle.
2013-05-19

  Yvonne Eriksdotter
Skillnaden mellan den ena och den andra situationen är hårfin...vem som helst kan bli hemlös...och det kan gå fortare än man anar...
2013-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP