Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fängelse

 

Tapeterna är kvar

fortfarande lika fina

men möblerna

har fått lite lätt patina

 

allting ser ut som då

när skratten bytte ägare

sen dess har många tårar

ärgat sina bägare 

 

sorgerna har ritat om dig

med alltför djupa streck

jag ser dina minnen vandra

genom varje veck 

 

det är tiden som accelererat

och skövlat till förgängelse

 

livet du levde

vill ut ur sitt fängelse 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-11-02 22:33



Bookmark and Share


  aol
Verkligen en dikt som grep tag i mitt hjärta ja att leva så att längta ut ur sitt fängelse
2021-08-31

  Horace
sagt framför spegeln
eller till en cellkamrat

dags för amnesti
och frigivning

vem är internen
2020-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
Mjukt och vakert skriver du till den ljuvliga bilden...
2020-11-10

  Monika A Mirsch VIP
Dikten tar nästan andan ur mig - de två sista raderna höjer orden upp i skyarna.
2020-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande och ömsint diktat om årens gång till ålderdom.
2020-11-03

  Solstrale VIP
Otroligt fint skaldat, djup och yta som ger reflektioner även på det allmänna planet!
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP