Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


November

 

Så äntligen

skrider november

med sina svala behag

och flortunna klänning

åter fri över nejden

 

Lönnen skakar lättat

av sig sina sista löv

och sträcker ut i hela sin krona

för att kyssa henne välkommen

 

Men först vill hon

invänta dimfrosten

som ska få teckna henne fritt

i en drömkreation 

i vitaste vitt

 

Under lövhögen

sover sommaren

en rofylld sömn

 

Vinden viskar

de är snart tillbaka igen




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-11-07 22:38



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Fin!
2020-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar beskrivning av denna höstmånad...
2020-11-10

  Solstrale VIP
Vackert vemod!
2020-11-09

  Nils-Robert
En text som målar upp bilderna av höstens sista andetag. Vackert format.
2020-11-09

  Stisse
Så fint du diktar om årtiders växlingar. Nu blev november plötsligt något magiskt och sinnligt. Tack för att du gav november en ny dräkt.
2020-11-08

  Karina"Kia"
Mjukvackert och ger verkligen känslan höst bäddar inför vintern,härlig rytm i dikten och vilka härliga bilder denna dikt ger.. Wow!
2020-11-08

  Maud Louise
Otroligt vackert nedtecknat om höstens farväl och välkomnandet av vinterns vita skrud.
2020-11-08

    Elisabeth Nilsson VIP
I finstämd och vacker naturlyrik målar du novembers skönhet, så underbar.
2020-11-08

  Sparvögat VIP
Vilka vackra ord...
Aldrig har jag skådat November i sådan skönhet...
Tack för en underbar dikt!
2020-11-08

  Kajan VIP
Tecknat med så lätt hand, och ack så underbart!
2020-11-08

  Horace
ingen vanlig naturdikt

snarare en inbjudan till
att vara med när vi blinda
och döva befinner oss
mitt i det utan att veta,
men poeten tar oss i handen
och pekar, se där, där är hon
vackra November och allt
omkring henne lever...
hör vinden viska om din
återkomst

Tack, bokmärke!
2020-11-07

  Alysse VIP
Ljuvligt vacker naturpoesi
bokmärker denna
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP