Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs i morse då jag stod och duschade, varför inte fortsätta fira mitt tionde år här på poeter med er


Med nya avtal, nya förutsättningar

Jag har inte alls så bråttom, det är en dag u morgon också vad jag vet
Och det ordnar sig ed tiden även om det tar omvägar som ställer till förtret
December följde md in i januari på ont och gott
Och jag vet inte vad du drömt om,, kanske drömde du om kråkslott

Men med nya avtal, nya förutsättningar vad står det då på vita ark
Och jag vet att det finns en guldgruva, känslan är så obarmhärtigt stark
Och frågan är hur blir jag vinnare, hur blir du vinnare när det finns så mycket skuld
Hur kommer vi närmare målet, vi som kommit hit för att utvinna guld

Och jag minns vad jag skulle fråga
Jag passade på att skriva till dig medan jag var nyvaken, medan jag fortfarande våga
Och hon är bara en skugga från det förflutna som försvinner om vi går runt hörnet
Och kanske kan grönskan dröja sig kvar så pass länge att man hinner uppför krönet

Men med nya avtal, med nya förutsättningar, nya villkor på vårt vita ark
Jag vet att det finns en guldådra under mina fötter, det är oprövad mark
Det finns drömmar kvar och jag lever ut i hus och hem
Det känns som jag har drömmarna inom räckhåll, jag kan nästan ta på dem

Maj fanns inte, april blev juni över en natt
Ganska nyvaken men full av energi allt annat än matt
Och jag han tänka ut nya planer då de gamla föll
Alla de där löftena till mig och livet, och så de få löften som jag höll

Med nya avtal, med nya förutsättningar, nya paragrafer på vita ark
Vi har valt ut ett område, men nu har vi chansen att anlägga en grönskande park
Det är bättre med omförhandlingar än att bara resa sig och gå
Frågan är vad är man bered på att göra och vad kan man tänkas få

Och jag hörde varje ord, jag såg varje öppning men jag sa inget mer
Och jag undrar vad framtiden har, jag har inte en aning om vad detta ger
Men jag har en tanke som jag undrar om jag delar med andra
Kanske är det så att vi aldrig någonsin blir riktigt klara med varandra




Fri vers av PPQ
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-21 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ