Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fallfrukt


inlindad i bomull lades kanylen i vaggan
ormgift verkar målmedvetet långsamt
ligg stilla, inte röra sig. Ovanför: molnen
skär sig fram över himmelsblå skridskois

den gamle draken:
Sagt vad?
Visst inte.
Ta och ät
fruktlöst. 

gömd i frukten döljs avgudabilden
rädslominnen sätter sig kroppsligt
hundlikt hukar för slagen som inte
kommer utifrån utan inifrån: fikon-

löv gömma dölja:
i skuggan
i mörkret
i rummet
i mörkret 

och han och hon ser varandra nakna
ser igenom bortom är så tomt så tomt
i kvällsbrisen varm vandrar kärleken
söker dem som gömmer sig döljer flyr 

honom som älskar:
Vart? Var är du?
Vem har berättat?
Hur? Har du ätit?
Vad har du gjort?

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 266 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-05-21 08:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klangrikt: "söker dem som gömmer sig döljer flyr" - snabbt, flyktigt.
Det blir musikaliskt. "himmelsblå skridskois" - något som känns roligt att säga!
Ormgift, frukt, fikonlöv, han och hon. Det blir (som Nanna X sa) Genisisnyladdat - och då gillar jag sista meningen mest: "Vad har du gjort?" Pang!

2013-05-21

  Flicis VIP
Wow-effekt
2013-05-21

    ej medlem längre
Adam å Eva?
2013-05-21

    ej medlem längre
stor symbolik... och här tycker jag mig se en framställning av det irrationella i människans beteende.. impulser handlingar som kämpar mot varandra... men det är vad jag ser Stefan
2013-05-21

  Nanna X
Genesis pånyttfödd?
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson