Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den smala dörren

Den smala dörren
och ljuset
av
skuggor bländar mej
när dörren öppnas

sakta som prasslet
av tidningsblad som vänds
när
regndroppar glittrar i hennes hår
står hon där i dörröppningen

hon gömmer silver
och hemligheter
ler
nickar åt mitt håll
men jag förblir ett
med mörkret

minns

regndropparna i det höga
gräset när trollsländan
spelade över
hennes hår, svart
som silver

dropparna faller
på hennes klänning
när hon skakar lätt
på huvudet

och åter vänder
gatorna ryggen

därinne är tiden i stillhet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-21 21:30



Bookmark and Share


  Börje Larsson
sensuellt och stämningsfullt....mycket bra...
2013-05-23

  Börje Larsson

2013-05-23

  Stefan Albrektsson
Alla sinnen är med på helspänn då jag läser din text. Jag gillar hur du sammanblandar sinnesintrycken i de två första stroferna med varandra - det skapar aha-effekter.
2013-05-22

  Lavinia Röd
Ja, denna bara älskar jag. Underbara bilder och oerhört stämningsfull. Bravo!
2013-05-22

  Ellika
Wow! Vilka känslor som lyser bakom, som liksom återhållet stormigt. Jättefint!
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP