Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränt barn ...

 

Hur ska jag lindra den smärta

när jag bränt ett litet barn

det jag trodde var hjärta

mot hjärta

var blott aska

o sot

o flarn

 

Jag sände en eld genom etern

en pil av glädje o lust

men den nådde ett sårat sinne

som skälvde i ett oskyddat bröst

 

Där satt den o flamma o glödde

när den nått sin Längtans mål

men istället för att skänka lindring

den brände i hjärtat ett hål

 

Detta hjärta var redan ärrat

av glödande osläckta år

från tiden som ett litet barn

som ej tålde lidelsens sår

 

Men hjärtat det teg o led

o låtsades nöjd o glad

fastän elden den tärde o sved

i lustans förtärande bad

 

Till slut blev det alleles för

mycket

av denna kokande inre brand

o härdsmältan exploderade av

trycket

till en moteld mot eterns strand

 

Det blev en skur av svärtade pilar

fulla av ilska o spleen

mot den som trängt igenom skölden

till dess innerstas hemliga skrin

 

En nåldyna blev mitt inre

oförberedd på denna attack

o jag tänkte: Nu bryter jag bågen -

jag fattar ej längre ett smack!

 

Så drog jag ut hatets pilar

smärtsamt

en efter en

o tänkte med sorgset sinne

hon är ej längre min vän

 

Så låg jag i askan

av min dröm

o räknade stick

på min bår

o ville vara mer varsam

med lustans pilar

de kan lika gärna

ge djupa sår 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-23 20:05



Bookmark and Share


  Nina.H
Starkt skrivet om sårade
känslor.. berörs av de
gripande raderna som
ändock är fantastiskt
fint skrivna!
2013-05-24

  Siggesdotter
Ja livet är inte så enkelt, varken med kärlek, lusta eller vänskap - Fint skaldat med passande musik!
2013-05-24

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra och tänkvärt skriven...
2013-05-24

  Stefan Albrektsson
Smärtsamt. Känner igen: "En nåldyna blev mitt inre / oförberedd på denna attack / o jag tänkte: Nu bryter jag bågen - / jag fattar ej längre ett smack!" Bra Bosse!

2013-05-24

    ej medlem längre
Vila en stund
andas vid vatten och skog

kraften kommer åter
2013-05-23

  Chawa VIP
....skyr elden... Den känslan går inte att ta miste på här...fantastiskt bra skrivet i fint rim! Applåd för det!
2013-05-23

    ej medlem längre
Ibland blir det inte som det var tänkt, det kan bli galet.
2013-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge