Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgongåva



Den ligger så vacker framför mej

Den gåva jag nyss fått

Inlagd i silvergrå gryning

med rosett i gyllene mått


Jag vågar knappast den öppna

För tänk om den faller itu

Och blir till ett kaos utan like

Nej, väntar ett tag, förtidigt ännu


Jag lyss istället till ljudet

Som bryter min tystnad så skör

Det smeker mitt nyvakna sinne.

Och kommer från vingad kör.


Då ser jag nåt plötsligt hända

Rosetten i guld, löses upp

Och omslaget skirt som en dimma

Kanhända frigör nåt stort


Jag tittar med stora ögon

Och gläds åt den gåva jag fått

För framför mej ligger DAGEN

Det borde jag ju förstått.



Men att aldrig ta nåt för givet

Gör dagens entré så skön

Ett oskrivet blad av siden

Är UNDRETS vackraste lön.


















Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-05 05:54



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Åh vad vackert och insiktsfullt!
2013-06-05

  Ninananonia VIP
Fin är din morgongåva...
2013-06-05

    ej medlem längre
"Det smeker mitt nyvakna sinne.
Och kommer från vingad kör."
Fint!
2013-06-05

    ej medlem längre
Vilket språk, vilken melodi, vilken fin förväntan!
Din text gör min dag
fylld av förväntan.
Tack!
2013-06-05

  Lars Hedlin
Mycket mycket vackert skaldat!
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP