Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintergatan



i hettans flämtande andetag
faller flytande tyg till marken
där månen visar skäran
hela sin rena skrud

som nattens flörtande ögon
syns stjärnorna omfamnas
av kyssens inbjudande lek
mellan ömmande behag

mynningens himmelska strålar
kom valvens böjda broar
att finna fukten av dimmans
dova vita fru

förd av norrskenets väpnare
lockandes till gränsens rand
stunder av solens födelse
ur vintergatans vansinniga eufori




Fri vers (Fri form) av mysing
Läst 513 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-10-26 01:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
himla fint skrivet
2014-06-08

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta så fina!
2013-10-30

    ej medlem längre
"ur vintergatans vansinniga eufori"
Enastående slutfras!
2013-10-28

    Tollwut
Vilket målande vackert språk, och vilka stilfulla och vackra formuleringar! Bra
2013-10-26

  Lars Hedlin
Jätte vackert!
2013-10-26

    ej medlem längre
så fin så!
2013-10-26

  Marianne Räf
Mkt fint, blev helt tagen, en sådan text
à la Mysing! Såå sköna uttryck, som ex.:

"..att finna fukten av dimmans
dova vita fru..."

Ursnyggt!! :D
2013-10-26

  S.A.I. Steve Lando
magiskt färgande språkbruk, bildgivande i euforismens sfär
2013-10-26
  > Nästa text
< Föregående

mysing
mysing