Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utandning



Apor på zoo glor tillbaka
på oss människor.

Vem är den sannaste primaten?
Med fingrarna mot fruktskalet.

(Herr H. rensar pipan med
min sax).

Vi andas samma luft.
Det gamla sipprar ut.

Mot muren växer nejlikorna
i admirabel Omsorg.

Färgerna flödar, - såsom till för
att bedåra och trösta de timliga.

Nåden, ljuset kommer från ovan.
Elden är lånad; en djurandes flykt.











Fri vers av Marianne Räf
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-06 01:17



Bookmark and Share


    dreamoflife
Snygg sak!
2013-06-06

    ej medlem längre
"Elden är lånad"
Vilken generösitet att skänka en sådan magnifik fras till en liten ödmjuk vers! Det borde vara en titel!
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf