Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blev till musik


Morgonspsalmen ljöd hes och hostig från den gamla orgel.

Jag gick i tredje klassen, där hus och gårdar låg spridda för vinden

och naturen var vårt tillhåll.


Musik stod på schemat och de vita och svarta skulle inpräntas.

Ritade upp på ett papper.

Det blev mystik i det lilla arket.

Fästes upp på tapeten sidan om garderobsdörren där hemma.


Hel och halvtoner existerade inte.

Men det ljöd underbart.


Inne i mej


Jag ville ha...


Passar sig inte!

Jaha!

Men ett litet piano i knät

med bälg och rem

DET kunde gå an.

Cyklade 4 kilometer och tog lektioner

med väska och dragspel på pakethållare.


Han var värkbruten och mager

men de krumma fingrarna spelade

skalorna mästerligt.

Men vad var det som luktade så

konstigt hos honom.


Kände inte igen doften.


Luktade sprit så?


Så en dag slutade skalorna att rulla.

Värken hade blivit för svår.

Hans musik tystnade.

Hönsen blev hans sista lyssnare.



Och vitlöken låg orörd.

















Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-06-10 11:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra ..Gillas !
2013-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP