Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stumhet

Jag har inga röster att erbjuda

stumhet blev det

till sist väger man orden
fingrar på dem, stillar
sitt begär att tala högt

inga röster ljuder ur min strupe
ur mitt bröst ångar svalka nu
när allt gått förbi

min grind

är stängd
är öppen

för dem som vet hur man öppnar
en fågels näbb utan att den skadas

med varsamma fingrar

långsamt. stillsamt
öppnas blommans kronblad

som att utan ord
förklara skapelsen

utan röst talar den starkare
än vrålen från avgrunderna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-10 22:08



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'hur man öppnar en fågels näbb' - underbart!
2013-06-25

  Magica VIP
Nej, fortsätt att tala!
2013-06-25

  Arja Söderfeldt
Vackert, Ingela!
2013-06-23

  Peter Olausson VIP
"inga röster att erbjuda" - och jag funderar på vårt behov av att "erbjuda", att ge oss själva och det våra sinnen är till någon annan, några andra. Som om inte alla människor dög som de är, som blommorna duger på sin äng?
2013-06-11

  Stefan Albrektsson
Jag läser avvaktande "integritet" - "jag öppnar inte för vem som helst och kastar inte pärlor för svin". I centrum av texten hör jag "min grind / är stängd / är öppen / för dem som vet hur man öppnar / en fågels näbb utan att den skadas". Fantastiskt väl beskrivet!
2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP