Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker gunga medarna slitna

Har snart fyllt mitt skafferi
Med godbitar
För kommande dagar

Mina godbitar
Som jag ska inmundiga
När orken tryter
Och bläcket sinar

Då sitter jag
Bekvämt bakåtlutad
Med vita spetssjalen
Över mina axlar
Och brillorna
Pillemariskt
På näsan

Tar en liten
Stilla gryningsdikt
Till frukost och
Sköljer ned
Med skummande böljelek

Till lunch föredrar
Jag en lite hurtfrisk
Limmerck
För att liksom
Inte slumra till.

Men sen

Framåt kvällen
Frossar jag i heta
Kärleksorgier
"Gamla toka!"
Och minns!!


När sen skymningen
Blandar dagen till natt
Vilar jag gott
Mellan lakan
Som fladdrat
Mellan körsbärsträden

Där mina fötter
en gång lekte.










Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-12 17:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu en godbit! Tack
2013-06-13

  anits VIP
Mycket fint och berörande skaldat
2013-06-12

  Lars Hedlin
Mycket fint i nuet!
2013-06-12

    ej medlem längre
Visheten i att förbereda sig för livet! Härligt!
2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP