Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En av de fyra


Den stränga vintern samlades svanarna
i stora vakar vid det gamla kallbadhuset.

Den nästan murkna bryggan
kläddes i isande kristaller
och framträdde som en drottning

Det var bedövande vackert
och havet bar sin mantel med stolthet.

Färjetrafiken var begränsad till en ränna.
Fåglarna matades med kvarglömda julkakor.
Fisket låg nere och sjöbodarna gapade tomma.

Alla väntade

Isen bröt upp...kvicksilvret steg
Sjön rullade åter sin sång


Våren var i sikte.





Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-14 09:36



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Jättefint!
2013-06-14

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Fina bilder av vintern. Frosten nästan känns i texten.
2013-06-14

  Lars Hedlin
VAckert betraktat och skaldat!
2013-06-14

  Stefan Albrektsson
Fin årstidsbetraktelse. Och jag blir jublande glad av raden "Sjön rullade åter sin sång" och hur den leder ut till ännu en av de fyra. Applåd!
2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP