Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mannen i spegeln

Den där mannen jag såg i spegeln
En gång för länge sen, har kommit tillbaks.
Jag såg honom i morse när jag borstade tänderna.
Han såg sliten ut, gråaktigt skinn och påsar under ögonen.
Det fick mig att tänka på hur han brukade se ut, glänsande och stolt
Och hur han kunde se ut efter en repa i ringen,
Vi har nämligen gått ett par ronder han och jag.

Varför har du kommit tillbaks? Vad vill du en gammal man för ont?
Får jag sota för gammal ost? Eller mpnne du ha kommit
För att sluta fred.

Vem är du gammle vän? Och vart har du varit?
Äsch. Vem bryr sig om morgondagens bekymmer
Låt oss gå ut och fira. I kväll skålar vi för dig min gammle vän!
Välkommen tillbaks.....
Mannen i spegeln




Fri vers av magnus81
Läst 219 gånger
Publicerad 2013-06-14 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

magnus81
magnus81