Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I min hjärtekammare


Det är inte så lätt
att hitta sig själv.

Lite svårfångad
är man faktiskt

Det finns så många "jag"
både utvändiga jag
och
invändiga jag


Den där tråkiga:
I mossiga morrontofflor
och nattruffsig frisyr

eller den där raffiga (?)

med blåa ögonlock
och slits till vänster

och den skrattiga
och den sura.


Sen det där som
sitter längst in
i hjärtekammaren.

Det allra heligaste.

Där de djupa tankarna
ligger nedbäddade.

Ibland städar man där
Reviderar begreppen
Kommer till annan åsikt.

Det kallas utveckling.

Jaha!

För min del tycker jag att "utvecklingen"
kan vara nog så invecklad.
men
hjärnan lär ju vara lite veckig
den också förstås.
Säger de lärde




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 568 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-19 14:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Blåa ögonlock och slits till vänster :-)
2013-06-22

  Fem hjärtan VIP
Igenkännande...!Bra skrivet!
2013-06-19

  bumerang
Som din poetiska ådra. Den har mycket. Å här fick du med härligt många vinklingar. Småler och begrundar. Tack
2013-06-19

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat...
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP