Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text hämtad i från en av alla pärmar min morfar skrivit. Årtal vet jag inte


Midsommarafton...

Midsommar...

Att tala om succé?
Det kan väl inte ske..
När sommarhelg, att se,
bjöd Ogunsten, att le..
De yngsta, fick väl roligt
i någon stund av soligt.
Men, sedan blev det grånad
för envar trivselmånad..

Jag såg ett nöje börja
med leken, för de små..
Men, strax de kloka spörja
och hem till bädden gå.
Det där, att orask vara
med nöd, för andetag..
Då får man fröjden spara
till annan lämplig dag

Och natt, som vandrar dystergrå
Långt hellre kall, än sval..
Bjuder, att så lätt förstå
morgondagens kval
Jag skall föga våga
till en akt, för Helg.
Så, ottestundens fråga?
Ditt eget Bästa, välj.

Nej, inte blev det här succé.
Det kan då inget öga se.

.§.




Fri vers (Fri form) av G.K.A Larsson
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-20 10:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

G.K.A Larsson
G.K.A Larsson