Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är bara lite blyga tankar i midsommartimmar och ingen riktig dikt.


Midsommarskoj


Nu är det fejat och pyntat och sillen står på glänt

och grädden pöser skummande och visor är på pränt

Ja,nu ska sommarn firas med potäter och med nubbe

Sen skrattar de så röda, varenda liten gubbe.

Det ska va gravad och matjes och inlagd får ej glömmas

och lommeflaskorna, dom är ju gjorda för tömmas

Och ungarna har dansat kring stången så näpet

Och dragspelet har ropat ut sitt hesaste läte.

Sen,blir det kaffe och konjak och kanske liten kaka

med gubbar som är röda och låter sig väl smaka.

När sen sola den fina,tittar fram så blygt i öster

Då är dom både hesa och tysta,deras röster


Då går han över ängen med gräs och timmotej

Och armen den är slingrad runt den grannaste tjej

När flaskan den är tömd, han dristar sig att våga

"Vill Du gifta Dig med mej? Ja tordes knappast fråga.




Hon bligar under lugga och niger så grant

Och vågar inte hoppas att talet det var sant.

"Du får mitt svar i veckan, ja måste grua påt en aning"

Men hjärtat hade redan fått en kärleksförklaring.




























Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-06-21 09:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint diktat!
2013-06-24

  Monika A Mirsch VIP
Ack den ljuva midsommarkärleken!
2013-06-22

    ej medlem längre
Ja den va ju lite kul ... Glad midsommar önskar jag Dg!
2013-06-21

  Maj-Lis VIP
Härligt :))
2013-06-21

  Carina Bendix
Det var ju en jättefin dikt! :)
2013-06-21

  ResenärGenomLivet VIP
Glatt och härligt...
2013-06-21

  Fem hjärtan VIP
Vilken härlig midsommardikt!
2013-06-21

    ej medlem längre
Men tankar som är varma och sköna! Ha en glad midsommar! :)
2013-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP