Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kniv i hjärta

När jag stack kniven i ditt hjärta
och drog ut den, blodig

såg jag mitt eget

blöda ymnigt

ditt hjärta var mitt och jag
var din fånge, alltjämt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-06-23 00:43



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Starkt och gripande, mycket effektfullt. En stor berättelse med ett litet antal ord!
2013-07-03

  Stefan Albrektsson
oO, en mycket stark text som fångar vår mänskliga belägenhet - vi är INTE öar. Jag tror att vi hänger samman (och hela skapelsen - vi är, på gott och ont, varandras "fångar") på ett långt komplexare sätt än vi vanligtvis tänker oss. Chagall's "Abraham..." är en ypperlig illustration (även om Abraham aldrig sätter kniven i sin Isak). Lysande!!
2013-06-25

  Catharina Edin VIP
folie-à-deux tänker jag - galenskap på två. man förlorar sina gränser. Beskrivet i blod och smärta.
2013-06-25

  Magica VIP
Stark dikt.
2013-06-25

  Lavinia Röd
Ja, starka känslor binder samman subjekt och objekt, såväl hat som kärlek. Dina ordbilder visar på ett förträffligt sätt just det. Snyggt! Applåderar och begrundar vidare!
2013-06-23

  Ulf Lagerholm
Jag tycker mycket om den här texten. Med all tydlighet som tänkas kan, pekar den på en av de viktigaste egenskapen som definierar den västerländska nutidsmänniskan. Nämligen detta att hon idag har en möjlighet att klä sina förut omedvetna psykologiska processer i medvetna tankar och ord. Det hade hon inte vid artonhundratalets mitt. Innan Jung, Freud, och allt vad de nu hette.

Dessutom är ju dikten illustrerad med en nog så talande och vacker bild.
Jag lyfter min hatt och tackar!
2013-06-23

  Nanna X
stark och sorglig. bilden känns klassisk.
2013-06-23

  Federico Romano
Blodig historia, som känsla att hämd skadar båda & ingen blir lycklig av att såra den andre även om tankarna förs åt att ge igen, sen vet jag inte om dina tankar är så, men min tolkning går åt det hållet..
2013-06-23

  Katinka VIP
Otroligt bra, du krossade mitt hjärta och nu vill jag ge det tillbaka..
2013-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP