Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glömda fågelbon

utan att tänka det
utan reflektionen
att vägen blir kortare
mot evigheten

utan avsikt att bli Guds förkämpe

blir jag kvar här
bland trasmattor och
glömda fågelbon

i värmen bara
från mina egna hjärtslag

öppnar jag ögonen
och ser

det osynliga gräset, torrt
men enträget vid liv
liknar det

de glömda människorna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-27 23:27



Bookmark and Share


  inka
Starkt! Till flum Tema "fåglar och människor"?
(Idén kom till mej i detta ögonblick. Sädesärlor trippar på mitt plåttak i stugan, svirrar mitt emot varann i luften utanför mitt sovrumsfönster... Lycka)
2013-07-10

  Stefan Albrektsson
Vilken finstämd text - känns som om textjaget sätter sig ner och andas ut. Sista strofen är verkligen fantastisk till innehållet och i sin bildkomposition (och jag gillar klangandet mellan "gräset" och "enträget"). Applåder!
2013-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP