Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Floden stannar aldrig

Bottenslammet rörs upp till ytan av åderbråckiga ben där gropar efter barnfötter sköljts bort. Solen skjuter mjukt mot ytans blanka vatten. Kastar ljusreflexer förgäves.
Och de gamla benen byts ut mot nya gamla ben. Och de nya gamla benen vet inte vart de små groparna en gång fanns och inga röster finns kvar att fråga medan ljusreflexerna kastar sig mot ytan i repeat.
Och kanske stranden glöms bort. Växer igen ett stenkast från den nya, där heller ingen finns kvar att undra vilka frågor som ville besvaras när små fötter gör gropar i flodens sand.




Fri vers av Laisa
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-29 12:47



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
Gillar ditt språk, läser vidare.
2013-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Laisa