Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kommer alltid en nästa chans här i livet.


Att bära en förlust med stolthet


Tyst och osynlig
Smyger natten

Det prasslar i fnösket
En liten näbbmus på villovägar.

Högt uppe skär blicken
Gulfarlig
Och rovgirig.

Tysta vingar
Bär


Fyra små snabba ben
Trumlar ner i en håla


Lika stolta vingar
Bär uppåt.


Än är inte natten
Morgon

Än är inget
För sent




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-30 13:45



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Grattis till placeringen! Bokmärker!
2013-07-02

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av dessa klokord!
2013-07-02

  Maj-Lis VIP
Vackert och lite sorgligt
2013-07-02

  Lärling
En text som når in i mig och berör.
2013-07-02

  Lars Hedlin
Stor insikt i denna
2013-07-01

  anits VIP
Så fint målar du dina ord
blir till talande bilder
för mig som läser
2013-07-01

  Monika A Mirsch VIP
Talande dikt med flera djup. Det etsar sig in bland tankarnas snår.
2013-07-01

  Alva Johnsson VIP

Det är SÅ njutbart att läsa Dina kommentarer. Jag känner glädje och en gnutta stolthet. Tack!
2013-06-30

  Stefan Albrektsson
Ah tycker om denna konkreta text om en liten musflykt - men läser den även som bild för ett större undkommande av större hot. Fint! De fyra sista raderna är fantastiska!!
2013-06-30

  Fem hjärtan VIP
Vackert och så sant...!
2013-06-30

    ej medlem längre
En liten musfru kanske?
2013-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP