Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan vaggan och graven



Betraktar livet
Von oben.

Fortskaffningsmedlen
Pilar hit och dit.

Det tycks köras långa omvägar.
För att nå

MÅLET











Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-01 05:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
...eller vill man inte nå målet för fort...det är väl själva resan som gör det...
2013-07-01

  Hanna Mari Wallin
att gå på stigar där man alltid gått vet man vad som väntar
men att famla bland snåriga nya vägar ger nya upplevelser

bra skrivet!
2013-07-01

  Hanna Mari Wallin
att gå på stigar där man alltid gått vet man vad som väntar
men att famla bland snåriga nya vägar ger nya upplevelser

bra skrivet!
2013-07-01

  Heikki Hellman
Mycket kloka iakttagelser och tankar. Det lönar att stanna framför dessa få ord för en stund och tänka på!
2013-07-01

  Peter Stjerngrim VIP
Omvägar
- synnerligen slingriga och långa sådana -
är nödvändiga för att ge resan
mellan vaggan och graven
förutsättningar och en chans
att hinna bli intressant och innehållsrik ...
Att hamna vilse på vägen
är lika nödvändigt
för att vi ska få upptäcka nya platser
saker och företeelser
vilka kan skänka oss mervärde, innehåll och verklig mening i livet ...
2013-07-01

  anits VIP
Mycket fint skaldat, ibland knske man
måste ta långa omvägar innan man
är framme vid målet
2013-07-01

  Fem hjärtan VIP
Ibland alldeles för långa omvägar....
2013-07-01

    ej medlem längre
Von oben. Intressant! Vägar på en karta.
2013-07-01

    ej medlem längre
gillas!.. mycket
2013-07-01

  Stefan Albrektsson
Ja, det är lite märkligt hur vi kan krångla till det under resans gång. Men samtidigt är det lite fint tycker jag att ta omvägar då och då... man får ju se lite nytt.
Eller som Tranströmer skrev: "Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse." Tack Alva för en fin text att reflektera över så här en solig kvittrande morgon!
2013-07-01

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat!
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP