Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En omarbetad version ur arkivet.


APOKALYPSENS FYRA RYTTARE

 


 Plötsligt fångades mitt öra
av ett ödesmättat, kusligt ljud.
Ett ljud jag ryste av att höra.
Kanske det om pest och död gav bud. 


Ljudet från en häst i full galopp
som fram på jorden spränger
förvisso icke bådande om hopp,
utan om elände och om jämmer.


Hur skall vi livet styra
för att undgå sådan fara?
Vad häst var det utav de fyra
i Apokalypsens ryttarskara. 


Färgen på den hästen
allt kommer att avgöra.
En gulblek, som bär pesten
eller röd, som med svärd förgöra 


Vårt hopp står till att vit den är
för då den anses representera
Jesus som med en himlahär
all jordens ondska skall besegra.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-08 13:56

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Ja, hoppet lär ju vara det sista som lämnar oss människor.
Eller är det droppet?!
;-P
Calle applåderar
2013-07-08

    ej medlem längre
Intressant text, vi hoppas på den vita då.
2013-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson