Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möter dagen



Blankt i gnistrande solsken

Ligger vattenmassorna

Som oskrivna blad.


Vågskvalpet hörs inåt strand

Paddelbladet skär ytan

Kajaken klyver.


Ett svanpar sveper

Längs havsytan


Morgonen sträcker

vingar.

Landar i mitt inre

Med en suck av välbehag


Glider sakta framåt

Ser kusten bilda SIN horisont

I all sin nakenhet.



Ror dagen till mötes

Och låter massorna bära.





Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-20 10:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Harmoni
2013-09-04

  anits VIP
Så fint och vilsamt skaldat
2013-07-24

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart skönt och vilsamt...
2013-07-20

  Fem hjärtan VIP
Väldigt vacker!
2013-07-20

  Bibbi VIP
Så fin.
2013-07-20

  Maj-Lis VIP
Vackert
2013-07-20

  Carina Bendix
Vackert!
2013-07-20

    Mia Sedvall
Mycket fin Alva, gillar mycket av din beskrivning:)
2013-07-20

  Palett
Mycket fin text, stämningsfull med sköna strofer, målande !!!
2013-07-20

  Lars Hedlin
Verkligen fint skaldat!
2013-07-20

  Stefan Albrektsson
Vilka vilsamma bilder dina ord skapar. Tycker mycket om vattenmassorna som ligger "som oskrivna blad" och hur kajaken och svanparet liksom skriver på vattenytan. Favoriten som jag bär med mig är: "Ror dagen till mötes".
2013-07-20

    ej medlem längre
så fin..
2013-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP