Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tupinamba

Jag såg dem alla gå förbi
en och en

med sina tunga bördor

medan jag drack mitt kaffe där
på terassen
kaffet, som var sötat med det
sötaste sockret
som jag sökt så länge

i den speciella påsen
och det ockulta namnet

Tupinamba

Jag såg dem alla

sikhen med sin turban
som skyndade ner i tunnelbanan
dragandes på en dramaten-vagn

tiggaren med sin pappmugg
några mynt som skramlade
i botten då han gick, kryckorna
under armen

renhållningsarbetaren sopade med sin kvast

ett udda par med slitna kläder
plockade fimpar att blanda till nya

jointar

Inte vet jag om de hade något hem
att gå till

kanske sökte de också sockret
jag hällt i mitt ensamma kaffe

Inte vet jag
om de hade något hem att gå till

Inte vet jag
vad som utgör ett hem

kanske var det jag
som var hemlös

kanske sökte de bara
efter
det förlorade sockret

Tupinamba

Eller kanske är världen
nog
som hem åt människorna





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-23 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP