Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänd eld i min mila

Sällan lyser solen i mörka rum
Men tänd då bara ett ljus så kan du nog hitta kontrollen igen.

Om du då inga ljus eller tändstickor äger så lämna ditt rum
njut av naturens härliga sol, värme och glans

om natten lägg dig då inte i ett kärr utan lägg dig i min kolar koja
lägg dig där så som gammelfarfar gjorde förr, förr före dig.

För där finns värmen när det blåser storm ute.

Ta vara på veden
men vet att där utanför min koja finns Flinta, Fnöske och all furu i världen.




Prosa (100-ordare) av Herr.kattFisk
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-01 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr.kattFisk