Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag såg baudelaire dansa

Ädelstenar vi aldrig sett,
tankar utan moln,

främmande för andar flygande i djupets skyar,
sången om en levnad

de vilka fördömt ert helvete till skönheten som gick förbi en dag i sommarflickans tanke,

blodet i en själ,
du vet min kärlek,

satans ångest,

och ni ler ännu,
trots koncentrationsläger och lakritsnarkomaners drömmar,

vi flög en
dag

i evigheten,
du svor kärlek och lyssnade på dadaismens klagande cynismer i en redan svart själ,

älskade som vind,
då drömmar brister smädelsen i ljus neon

ditt helvete,
jag skrev till dina sanningar
om rosen i mitt hjärta

såg oss dö
en sårad konstnär log,

i nattens djup,
färdas,

ännu väldigt nära

elden




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 116 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-08-20 14:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jo, den säger mycket i metamorfosen.

Bra skaldat.
2013-08-20

    ej medlem längre
en bra text med mycket färgsprakande formuleringar :)
2013-08-20
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth