Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Målningen utförd av mig är upphovsrättsskyddad


Sanningar


Jag såg dina andetag falna
som i ett brutet löfte,

nu vill jag ta din själ i besittning,
kyssa dina tårar,

älska
Jag hade tanken, du stal förstånd och sanning

födde hatet
såg på yxan i min hand,

blodet i dina drömmar hade blivit sanningar
verkligheten såg mitt mord,

ni dömde
pekade och svor,
lade hinkvis med värderingar i trötta hjärnor,

våldförde er på kulturen
brände mina böcker,

stal min spegelbild
tog min saga,

låste in min själ
retade er på skuggors dofter i en sagonatt då törsten blev för stor att svälja,


varför var ni så envisa




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 160 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-20 16:56



Bookmark and Share


  agneta pichler
varför blev det så?
2013-08-20

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker mycket om din målning!
Texten är komplicerad och tål att tänka på.
2013-08-20

  LenaJohansson VIP
stark o bra
2013-08-20
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth