Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såg du döden leta

Såg du döden leta
stoppar jag din kärlek nu,

vet du elden i en själ av silke
guldet i ett hav,

de besinningslösa döda helveten jag skapat utan anledning, utan nåd
att andas i,

en bortglömd konstnär ser dagen då vi vet en sann jävla kärlek
blåser nu en kyla i min dröm,

hösten kommer
ni är ej en gentleman min gode man, vi måste se klart utan tankar,

glaset spricker
färgen dör

fångad
ser du sanningar,

ljuger
vet ej,

sabotera min lyrik av politiska skäl
de påtända små mäniskorna i soporna tittar,

varför ser du på mitt hjärta
vet du mina kval,

en dimma
dina kyssar ler,

en kvinnas andetag i vinden ser




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-08-20 20:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag hade ingen lust att läsa den, fast jag klickat på rubriken, ändå verkade som oundviklig att läsa om, igen. Den brinner förstås, med en alldeles egen låga.
2013-08-20

    ej medlem längre
Se klart utan tankar finns det inga ramar.

Bra diktat i övrigt.


Men ramar?


Vilka fundament är baserade på rätt?


Det gör mig rätt kluven.





2013-08-20
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth