Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovan ytan

Likt en drunknad under isen
låg min kropp
själen hade redan lämnat
gett upp allt hopp

Jag tänkte
kanske lika bra
undrade bara lite
hur lång tid ska det ta..?

Man kan överleva länge i kallt vatten
för kroppens temperatur sjunker och
hjärtats slag stannar av mer och mer
alla kroppsfunktioner går ner på sparlåga
när livsprocessen gradvis saktas ner

Jag hör röster ovan ytan
livet fortgår som förut där
ljuden känns som fjärran
isen är som en barriär
mellan mig
och livet jag levde förut

Just när jag fått frid inuti
accepterat hur det är och blir
att jag blir aldrig mer densamma
och lika bra är det

Då, fullständigt oväntat
från ingenstans
av starka varma armar
dras jag upp ur iskallt vatten

Dina läppar möter mina
blåser liv i mig igen
sen går allt så fort
hjärtat börjar slå igen
blodet börjar forsa runt å sen
vaknar jag till liv
med ett ryck

Det gör ont när temperaturen stiger
chock och smärta av plötslig värme
jag gråter och kvider
när huden sticker och bränns
ljuset i ögonen svider

Så fylls mina lungor av luft
det känns som om de sprängs
när livet återvänder
och jag tar mitt första andetag igen
Ovan ytan


2013-08-21





Fri vers av miaminmia
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-21 21:24



Bookmark and Share


  PPQ
man känner hela vägen in i själen
2013-08-21
  > Nästa text
< Föregående

miaminmia
miaminmia