Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här handlar om ett sätt som vissa har att trycka ner andra, jantelagen avskyr jag


Jantelag


När ska du komma ner på jorden
När ska du sluta sväva i det blå
När ska du ansluta dig till horden
När ska du äntligen börja förstå

Ska du förändra världen
Som så många andra förr
Du som inte ens börjat färden
Går runt från dörr till dörr

Har du inte spelat ut ditt sista kort
Vad återstår inan din reträtt
Spikar du upp teser på himlens port
Ignorera du verkligheten rätt och slätt

Har du inte sålt dina drömmar för ditt bröd
Har inte illusionerna korsats och visionerna flagnat
Tro mig det här livet kommer bli din säkra död
Förnekelsen är så skön med wiskey som man lagrat

Så det är vad som krävs för att fortsätta
Dina egna skrönor och dagligt sex
Myten om dig själv en saga att berätta
Där den nakna prinsessan aldrig väcks

Så tillbaka ut på gator och torg
Till de besynnerligas sällskap
Självömkan, blandas med sorg
Inbillar dig att du är ett kap




Fri vers av PPQ
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-08-17 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ