Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskriver en av olika skäl minnesvärd kväll i mitt liv.


Tusen stjärnor

På väg till hem till dig min cykel nöp
Jag över stång och styre stöp
Men trampar vidare i eländigt skick
Jag visste att i slutet på min färd
Fanns en lindring mödan värd
Jag såg tusen stjärnor för min blick

I soffan när lampan väl var släckt,
Var min kärlek stark, het, ja, väckt
Du bjöd på kaffe och sa ”varsågod och drick”
Hjärtat bultade och hjärna blev helt vill
Jag ville bara sitta hos dig, tätt intill
Jag såg tusen stjärnor i din blick

När jag cyklade hem den natten
Speglade stjärnorna sig i fjärdens stilla vatten
Trots stjärnornas narcissistiska trick
Gemini, Virgo, Herkules, Volans
Mot dina ögon hade de ej en chans
Jag såg tusen stjärnor i din blick




Fri vers av olapal
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-27 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

olapal