Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egon Schiele levde mellan 1890-1918


Spanska Sjukan

Med en inre smärta och svärta
som strålade ut
i fingrarna

som blev till målningar

kunde Egon Schiele fortsätta att leva

Men när kärleken gick bort
i spanska sjukan

Tillsammans med deras
väntande underverk

blev det ridå

3 dagar senare simmade han
över till dem

efter att spanska sjukan
även tagit honom

och ingen

ingen alls

fick någonsin redan på hur det gick

vid mötet på den andra sidan

© Christer Johansson 2013-08-27




Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-27 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP