Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då hyacinter blommar jag, fatal

Ser
fatal gryning

nattviolens skrik, tystnar
de sunda spyr ju,

du såg min tanke,
hjärtat brast,

lever i ett skämt sa du då telefonen dog
tog kärlekar på allvar,

skrattet är en bok, skriven i regnet med kol
jag vet,

men ej så bra, som ni blinda ser
Finnegan bygger lego,

Rilke is trapped, JESUS PÅ PSYKET, HAN SÅG KLART,, de naiva läser sartre, eld, ALBERTS FRÄMLING DÖR AV SKRATT
de onda mörkerslavar ni kan se ler,

tätt, ihopslingrade,
min kuk i din fitta, är detta så farligt,

kriget kommer ändå,
utan cencur dör vi alla, tillsammans,

slavmoralen segrar ofta
lönen finns ej här

förryckta drömmar
glansen av en enig fruktan lyser blod då natten kommer,

vi talar genom sekler av förnuft, rämnar
de bortglömda som tiden bar,

de som välter ideerna vi har
blodet i en sanning blind magi

då hyacinter blommar




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-28 20:01



Bookmark and Share


  Tess74
gillar
2013-08-28
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth