Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min konst är upphovsrättsskyddad


Baudelaire stal mina opiater

Fan
faller uppåt i en dröm,

rädda mäniskor,
svaga nerver,

klättrar uppåt
utan hat,

kjedjor utav saknad och gyttja
mörkrets hjärta stinker ju kärlek nu,

låt bli mina opiater(satans baudelaire,din lilla tjuv)
håll dig bland molnen,främlingen är till för dig,

mina tårars andetag
deras misär och död,

kan ej stå längre
golvet lutar,

var är min maskeradkostym
jag är ju intellektuell sade du,

kanske till och med professor i klassisk filosofi eller alienationen själv,

en albatross med kapade vingar




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 336 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-29 13:45



Bookmark and Share


  petter rost
Den här faller mej i famnen, Peter! Inte bara för att den har Bådde med bland raderna, jag giller poesin i texten också. Den Gamle förekommer ganska ofta här på sidan men det är han värd - trots thyaktigheten!
2013-08-29
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth