Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett brev från ett hotellrum på hawaii



det här brevet är skrivet från ett charterhotell på Hawaii

från en ultrasvensk på Antalaya

från en vanligt vanlig hen på Palma

som ligger i poolen på Las palmas

och dricker öl och äter mat och mår bra

på Rhodos

som har semester och är för det mesta

full på Maspalomas

som låter barnen leka med bamse

för att ha mer tid åt att vara full

på Mallis

som gärna drar sitt strå till stacken

bara hen får fyra veckor utanför baracken

som kompenserar all lektid med ungarna

genom kvalitetstid med älsklingen

framför billig dansk eller engelsk

deckare,

som inte kräver att man tänker

som lojalt följer mönstret,

med några varma mackor i hand



som använder lagom fult språk

som inte är för fin i kanten, eller tror

att hen är duktig

som bara är kristen när hen

gifter sig, eller dör

som köper ekologiskt

och kör bensindrivet till jobbet

som lovar sig själv att köra stenhårt

på 5:2 dieten, och lovar sig att köpa

sallad nästa gång familjen,

för en gångs skull äter

tillsammans; äter på McDonalds


som gör rätt för sig,
som är vanligt rätt,
som åkte på en
"finna sig själv resa"
i asien som ung, men
som inte fann mer än
billig öl och solbränna
som är proffs på väder
som älskar sport och
shabby chic, i vitt
som aldrig trampar någon
på tårna,

o jag saknar dig Ullared, palatset
o Ullared, där jag återuppstår till gud


kom igen, knulla!

och inte bara fyra sekunder

i missionären,

kristen hinner du vara ändå








Fri vers (Fri form) av LJO
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-08 19:44



Bookmark and Share


    Amisan
Jag gillar att du har en ironisk ton utan att vara föraktfull och att det banala omärkligt utvecklas till något gudomligt. Jag kan inte vara mer konstruktiv än så just nu. Jag ser fram emot att läsa mer av dig när du spelar mellan kontraster. Återkommer.
2013-09-08
  > Nästa text
< Föregående

LJO