Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nakna

Strålskadade,
vi,

offer,
ofödda gener i tystnadens dån,

plastkärlek är jävligt vanligt,
du har en hjärnblödning nu så håll käft,

kan ej slå hårt.tag ej tag i era drömmar.
det luktar piss och era opiater suger,

ge mig helvetet direkt.
Hanterbart,

ej bitar av en lögn,
ej sänger utav strålad natt,

neutronbomben i mitt huvud,
ångest pä butelj,

din heder
och de som dör,

nonsens
vitt skiljda saker,

rationalitet i lidande och kärlek,
klara riktlinjer,

de mörka dofterna
ty vi poeter jävligt onda

utan tobak i en ven




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-11 20:30



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Har läst en del av dig nu. Du är produktiv som få. Kan tycka ibland att du ska lägga band på dig och bearbeta texterna lite noggrannare. Ibland känns det som det saknas något ord, t.ex. "ty vi poeter jävligt onda". "Är" vi onda eller är "vissa" jävligt onda eller är "alla" jävligt onda, ja du fattar säkert.
Ditt spann är brett, från djupaste svärta till rosa moln. det vittnar om en livserfarenhet som du delar med dig av. Det är både generöst och bra. Jo, detta var årets konstruktiva kritik från mig.
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth