Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekens fyra årstider

Höstens fagra färgkaskad
målar ljuvligt ekens blad.

Snön så vit på ekens bark
hyllar vinterns monark.

När våren gör sin entré
vi vid eken blommor får se.

Under lövad sommarek
skymtar barnens glada lek.




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 557 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-10-07 15:31



Bookmark and Share


  Tobias Haglund
Vacker i sin "enkelhet" (inte att det var enkelt, men att den var mild på ett enkelt sätt).
2014-10-14

  louisegirl
Underbar!
2014-05-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Nu har jag det!
Så fin grann och
sann, skriven av
Dig Man!
2014-03-05

  Osvalds_Dotter VIP
Ja du hade rätt, denna
gillade jag :)
2013-10-28

  Angel of love
Underbart vackert beskrivet av våra vackra årstider.. Man får en varm känsla i kroppen.
2013-10-09

  Linda CH VIP
Fyra vackra årstidsbilder där eken är motivet.
2013-10-08

  Eva Helene VIP
Uppskattas mycket av en trädkramare som jag! :)
2013-10-08

    ej medlem längre
En ek full av Kärlek !

Se bilden till min text
" Kärleksek"

Hur spöklik dagens
vackraste ek blir
om natten

Det till trots full
av Kärlek :)

Fint du skriftat
våra årstider !

Applåd :)
2013-10-08

  Nina.H
Fint om årstidernas vackra
skiftningar.. så bra rimmat!


2013-10-07

  ULJO
Mycket fint poetat. Helt i min anda må jag säga
2013-10-07

  Carina Bendix
Jättefint och sant!
2013-10-07

  Heikki Hellman
Så sanna ord.
2013-10-07

  Maria Sundelin VIP
Livets gång i enkelhet
2013-10-07

    ej medlem längre
Året runt med eken, fint diktat.
2013-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Du tar fram det som är bra i alla årstiderna...härligt...
2013-10-07

  Maj-Lis VIP
Så sant...och fint
2013-10-07

    ej medlem längre
Mjukt och vackert.
2013-10-07

    ej medlem längre
Så underbar fint du skaldat om detta magnifika träd. Älskar ekar.
Den här dikten vill jag ha,
att rama in och läsa ofta och må bra.

2013-10-07

    ej medlem längre

Mycket vackert poeterat ..
2013-10-07

    ej medlem längre
fint om eken!!
2013-10-07

  Lars Hedlin
Mycket bra bildligt och själsligt!
2013-10-07

  Marianne Räf
Vilken härlig årstidsdikt-
och om sthlms-symbolen,
............-Eken! Fin! :D
2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck