Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördömelse

Att fördöma är att
förlora sin frihet att
leva som ofullkomlig

Om Gud skapade oss
till sin avbild
må det ha varit därför
att Hen ville vara som vi

lika ofullkomlig

för att inte förhäva sig
i sin ensamhet, tyngd
av Kaos

Jag förhäver mig
ty jag

fördömer fördömelsen

Men om jag vore poet
om jag vore en sann
världsförbättrare
skulle jag köpa

en cykel




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-13 22:58



Bookmark and Share


  Börje Larsson
Härlig avslutning på en så pass seriös text...
2013-09-20

    ej medlem längre
Att sätta sig till doms över någon/ något är alltid fördummande för den som sätter sig.


2013-09-16

    ej medlem längre
Insiktsfulla tankar, tar dem med mig.
2013-09-15

  Anya VIP
Mycket fint om det mänskliga i oss. Önskar jag kunde låta bli att fördömma. Det ska bli mitt ledord under dagen. Tack för insikten du ger.
2013-09-15

  Catharina Edin VIP
- jag köpte cykel. Försöker att inte vara fördömande, att inte vara dömande, men se människans skröplighet. Den utan skuld får kasta första stenen. Det blir inte jag.
Vacker bild, man blir rent rörd här.
2013-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP