Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid-Rums-Begreppet och döden

 

  

Den tid som vi så slaviskt följde

finns nu inte mer.

De syner som oss över sköljde,

vi ej mera ser.

 

Bränns görs resterna utav ens kropp,

och upp i skorstensröken den försvinner.

Men kvar i evigt kretslopp,

dess molekyler naturen återvinner.

 

Livets låga blåses ut.

Summa sumarium

Ens levnads resa tager slut

och resterna läggs i ett columbarium.

 

Om sen i universums kalla eter,

våra andar svävar kring

som vilsegångna planeter

- vet vi hittills ingenting.

 

Och om våra andar sig befinner

uti en singularitet,

där ljuset helt försvinner,

- är blott en eventualitet.

 

Man söker ju så gärna

på livets gåta få ett svar.

Men hur man bryr sin hjärna,

står frågan ändå olöst kvar

 




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-08 12:13

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Daemon
Den här tilltalade mig, du använder många sköna ord och beskrivningar för att belysa tanken och med en viss antydan till humor på vissa ställen.
Välskriven!
2006-03-12

    G.
Så vackert.
Om ett mysterium som vi aldrig kommer att få svar på när vi är i livet.
Vad händer med oss sedan?
Det ligger något varmt och tryggt i din dikt, liksom en tröst.


Tack.
2006-03-11

    ronnie
Schysst att använda rim utan att tappa tråden och styra orden dit du vill, för det känns det som att du har gjort. Du visste nog från första stund vad du ville säga och fick det sagt också. Det är ju egentligen rätt tunga och mörka funderingar det här, eller kan vara, men framställt såhär ställs formen emot innehållet och krocken gör det mörka till något spännande. "Ibland måste man blunda för att kunna treva i mörker" som jag brukar säga :) Och som gammal naturvetarelev myser jag när jag ser ord som singularitet...
2006-03-09

    NoMi F
Vacker dikt om livet och dess
alla skeenden, slutet ja hur
blir den.
Rimmet är så fint, rytmen faller
lätt in
Denna dikt talar till mig
Fint skrivet
2006-03-09

  DanSan
Fullträff Carl O!!! Den här sitter som en smäck (mössa) mycket bra diktat och så välformulerat!!! Livet och döden går hand i hand!!!
Salve/Dan
2006-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson