Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Every known and established fact can be denied" Hanna Arendt


Öppen hand


Vid nackens böjning och ordens slut
ligger vattendropparna samlade mellan linjerna.
Under varje blad en skapare.
Inom varje tystnad en ignorans.
Det märkliga är inte att soldaternas samlas.
Det märkliga är murarna,
tomrummens fyll
och kommatecknens flykt över sidorna.
Det märkliga som måste dissikeras.
Vändas djupt inom.
Och i allt.
Ett barns gamla ansikte bakom taggtråden
ställt mot det nedskrivnas vadderade boning. 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-18 17:00



Bookmark and Share


  agneta pichler
mina tankar far
till europas mörka tid
sådär 70 år sedan

berörande dikt



2013-09-21

  Peter Stjerngrim VIP
I vanlig ordning, som du redan så väl vet, ser jag inte riktigt samma
förmedlade innehåll, innebörd och mening som de allra flesta andra ...
... även om riktningen är klart angiven i den lilla ingressen allra överst på sidan ...

Men en synnerligen stark text och som du citerar överst så är allt möjligt att förneka hur starka bevisen än är för dess faktiska existens och eller skeende ...

Men det finns åtminstone en sak som icke någonsin kan förnekas - mina älskade barn och så förstås ... du ...
2013-09-18

    ej medlem längre
fångar bra det lilla jag vet om arendt. vackert
2013-09-18

  Nanna X
vackert, vackert.
2013-09-18
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP