Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så märkligt VI


om mitt blod

samlats på samma plats som deras
skulle allt ha varit annorlunda då 

hade jag

format samma ord
sjungit samma sånger 
flätat samma bokstäver

eller hade också då

den röda bokstaven brännts mot mitt bröst

jag kastar frågorna
de har inga svar

jag böjer in
och suckar ut

och ändå

skörhetsorden

för en gång stod jag på klippan
vandrade jag bland stenarna
andades jag mitt ursprungs luft
kanske är det nog så
för nu
att minnas känslan av hemma
i det främmande




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 295 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-10-01 18:46



Bookmark and Share


  menspoeten
Vad mäktigt! Den kändes, väldigt häftigt när ord berör så!
2013-10-03

  Monika A Mirsch VIP
"att minnas känslan av hemma i det främmande" - tanken, den väsentliga för alla flyktingar - vackert formad
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP