Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flödande tankar

Ett minne, en känsla, du sjunker djupare.
färger ringer i öronen.

hjärnans begär att alltid vara i kontroll plockar ut
misstolkade bitar av information från ett förvridet undermedvetet.
sakta skapar atomer ett välstrukturerat kaos,
psykos
djupa dyk
du vet inte
jag vet inte
frågor utan svar.
flyckten
du står fast och pekar, men du jagar din egen spegelbild
små konstverk skapas
du möter en av världens många masker
i mörker, vem tänker du på? vems röst leder dig hem?
när oendligheten inom dig bliröverväldigande.

endlösa nätter står du på stranden och ser rymdens oendlighet
omfamna havets stora bringa.
du känner dig liten
hjälplös
som om du stod på kanten till ett stup, en bottenlös ravin
utan att förstå att du är ravinen.
varhe steg du tar är en balansgång
händelser så små, så korta att de bryter fysikens alla lagar varje dag som du bygger vidare, varje bit lagd

en aha upplevelse, en tanke, vems tanke?
smällar, kyssar
siden eller sandpapprets sträva eftersmak bränner din tunga
i mörkrets armar kastar du dig hänsynslöst.

vårtrastens song om frihet, förvriden i den depprimerades huvud.
verklighet, dimensioner, rymder. vart är du?
din närvaro är stark.
en närvaro som ekar genom eoner, genom rum och tid.




Fri vers av magnus81
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-01 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

magnus81
magnus81