" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Blod

 

Om jag brinner
vill du då släcka mig
eller kanske gäcka mig
Vill du slicka flamman så hon flämtar dig
när ditt hjärta klämtar du mig låga


Om jag lever
vill du då hämma mig
och kanske stämma mig
eller dämma lemmar som just hämtat sig
deras kraft dig tvingar dem att stanna


Om jag sjunger
vill du då tysta mig
eller kanske knysta mig
Vill du krysta cystan så den lämnar mig
att för evigt banden mina stumma


Om jag skenar
vill du då tygla mig
och söka prygla mig
eller stiga byglar som kan styra mig
dina skänklar tömmar du mig tumma


Om jag kommer
vill du då möta mig
eller böta dig
ditt blod




Fri vers av Ki
Läst 663 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-03-10 16:26



Bookmark and Share


  kirsti j.
mm något av en tankeställare..! aj!

känner igen en sådan situation mycket väl, med obalans i relationen på grund av att den ena har sämre självförtroende..det att hämma någons låga för att den bländar en...en ofrivillig känsla man skäms över..
det är inte kul att vara på någon av sidorna

(trodde dock först dikten hade en erotisk innebörd..;)

vackert lustfyllt språk
det hoppar nedåt
som en studsboll
2007-04-22

  Anders P VIP
vackert allvarligt och lekfullt på samma gång, både till form och innehåll
2006-04-15

  Saga-Sofia
Tyckte också om den här. Kullerbyttsrim som kändes nya, inte sökta.
2006-04-07

  Ki
Kul att du uppskattade den!!! Ja, det ligger mycket små vändningar i orden... lite klur. Slutet är väl ett frankt eller mindre frankt sätt att säga att anledningen till att jag aldrig bara kan vara, leva, sjunga, skena, är den andres eget elände... Självignorans, oupplösta sorger och dålig självkänsla i andra har alltid, som jag ser det, varit orsaken till att jag inte tillåtits bara vara och leva lycklig och lyckad. Det fjärmar även andra från att bara mötas ärligt och sant och utan rädslor och murar. Tvingar dem att rangordna och känna avund. Därav "mötet" och därav "ditt blod".

Tack för tankar och tid!

Ha en fin dag!

MVH/ Kina
2006-03-15

  Jessica Ebbesson
Den var det skön rytm i. Bra!
2006-03-10

    Bodil Sandberg
Spännande!!!!Om jag brinner vill du då släcka mig...mycket poetiskt och mumsmums
2006-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki