Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alfaljus


varje gång
jag kräver det
försvinner det
det egna språkets trygghet
famlande blir jag stående 
med den rasslande osäkerheten
det finns ett litet inom
där ursprunget till det skavande bor
något av ord sönderskuret
för en gång vad dagarna så få
där jag rymdes
därför söker jag
kanske kan du se det
varje paus vid böjningen
smakstunderna i lunden
snusandet till nytt och gammalt
simmandet bland tankar
och alla drömmar i bortom
ibland för mig fötterna
genom silvergräs och stjärnfall
och då öppnas allting
och det är det jag försöker
att skriva om
utan rädsla





Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 2181 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2013-10-05 15:41



Bookmark and Share


  Lärling
Vilken fantastisk text! Vackert och berörande.
2013-12-05

  Yrre VIP
Du behärskar det svenska språket fenomenalt, och förutom det, berörande och så vackert!
2013-10-25

  petter rost
Ett makalöst slut på en väldigt vacker dikt:

att skriva om
utan rädsla

Tack för dina ord, Agnes
2013-10-25

  Stefan Albrektsson
Otroligt starkt! Och ja, du skriver det utan rädsla. Jag fastnar i det nakna: "det finns ett litet inom
där ursprunget till det skavande bor
något av ord sönderskuret".
2013-10-25

  PPQ
grattis till stjärnan en lysande text
2013-10-24

  axveronika
Åh så bra!
2013-10-24

    Erika H
Jag blir matt. Detta är så vackert att annat blir till smått.
Jag känner till det silvergräset. Där inget inte finns, allt är möjligt. Där... just där vill jag vara oftare. Där orden blir som tanke, som känsla och alla förstår vad det är jag vill säga och hur jag känner. Det är som om bröstet öppnar sig.
Att läsa dina texter är att leva lite extra.

2013-10-06

    Lone Wolf
Jättevacker text!
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP