Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jar börjat att skriva om lite mer personliga saker nu för tiden det här är en av dem


Det är höst


Augusti har så stilla börjat att blomma ut
I september tvingas jag inse att sommaren är slut
Och det finns inget annat att göra än att begrava den
Och vad händer då med allt det vi levde i min vän

Då vi inte kan dämpa oss på altanen med vin och hopp
Då vi inte längre kan säga att världen är på topp
När vi tvingas att gå in igen och möta allt där inne
Och jag kan inte förhindra tankarna från att tynga mitt sinne

Det känns som ingen insett allt det som jag fruktat en tid
Nu när augusti är över och sommaren är över, vad tar då vid
Fåglarna flyger fortfarande, men de sjunger inte som de gjorde
Det finns grönska, men det finns i inga blommor där det borde

Vi ser på varandra och vi hör vad vinden säger till oss
Allt är över, och sommaren har slitit sig loss
Det är svårt att tro på det som sägs i vindens röst
Men vi ser på varandra och så ser vi att det har blivit höst

Du säger att det har känts så ett tag nu
Och jag börjar att tvivla på att det ska vara jag och du
Och vad vill du att jag ska göra åt det
När jag inte ens vet vad som känns fel eller vad som känns rätt

I somras gick det bra för då var allt annat bra
Nu känner jag det allt för väl, jag borde nog dra
Men nu är det inte bara vi två som är fel
Helt plötsligt så känns det som min själ står på spel

Jag kan nog inte undgå att se det i spegeln framför mig
Jag vet inte vad det är, jag vet inte om det någonsin handlade om dig
Du kanske aldrig var här, det kanske var dröm i sommaren som var här
Kanske var det en sommarromans, och kanske jag aldrig blev kär

Det är inte lätt, det är inte kul, men inget att göra något åt
Just nu finns bara en tystnad som tillslut kommer övergå till gråt
Jag förstår att det gör ont i dig, för det spränger i mitt bröst
Men allt är annorlunda nu, ser du inte det min vän, det är höst




Fri vers av PPQ
Läst 573 gånger
Publicerad 2004-08-18 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ