Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden trodde jag aldrig skulle komma till användning men coolt skulle användas i en blog till helloween men så blev aldrig fallet. Personligen är jag väldigt förtjust i den "läskiga" bilden


En naturlig fortsättning

Det som man smusslade med så en gång i tiden finns nu lättillgängligt i en app
Det är bara att ta hem synden och sen vidarebefordra, allt sker med en enda knapp
Lekstugan ligger i utkanten av lustgården, du finner den genom att följa en djävulsk röst
Lekstugans fyra väggar föll efter en vild fest en stormig höst

En hunger som slumrat väcks till liv inom dig och börjar kräva
En sanning som begravts som du vill åt, ett svar som får dig att fortsätt att gräva
Och ligger det i din natur följ den känslan då
En naturlig fortsättning om du väljer att se det så

Och det har gömts så väl att det inte ens längre synd mellan raderna
Det är så gott som glömt då tiden suddat ut märkena av rep kring vaderna
Det är något som alltid finns där, något som ruvar, något som vakar
Men det vågar sig fram först då det blir höst, då de spröda löven skakar

En röst som du underkastar dig, som får dig att driva på i ur och skur
En närvaro i höstens mörker, en överlevnadsinstinkt som återfinns ho hungrades djur
Finns det en längtan så grundar den sig i att du vet hur bra det får dig att må
Och det är en naturlig fortsättning om du väljer att se det så

Det fanns de som hoppades, de som förfärades, men alla var ense om att det var glömt
Det sänktes ner i mörkt vatten och förklarades med att det bara var något som vi drömt
Det kunde i bästa fall upphöjas till ett tidevarv som för länge sen gått i graven
Och rovdjurets klo fortplantades i kroppen som utgjorde själva staven

Det spelar ingen roll om det är en djävul eller gud, det är lika mycket något som är du
Hunger kan stillas men viljan utplånas aldrig, det är viljan du underkastar dig nu
Du kan spåra det tillbaka till din tonårstid, spår som vi ser båda två
Och det är en naturlig fortsättning om du väljer att se det så

Redan 1998 stod det skrivet i stjärnorna, 2002 hade en riktning pekats ut
Trots nymoralismens t uppbåd utan att det som började då aldrig fått ett definitivt slut
Det är en livskraft djupt rotad i själen och som tränger genom kött och hud
Vi ska dyrka den höst som kommer, den enas djävul är någon annans gud




Fri vers av PPQ
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-10 18:00



Bookmark and Share


  queenia
Trippelapplåd...

du fångar verkligen den kusliga känslan mellan bokstäverna..

älskar det här. Och jag kommer läsa fler gånger... :D




2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ